Kuka olen?

Elina Sandelin 350, Turku

Olen 37-vuotias turkulainen kaupunginvaltuutettu, filosofian maisteri, opettaja ja pienen lapsen äiti. 

Turun valtuustoon tulin valituksi ensi kerran vuoden 2012 kuntavaaleissa. Lähdin aikanaan politiikkaan mukaan, koska halusin vaikuttaa epäkohtiin, joita kunnallisissa peruspalveluissa olin havainnut. Mielestäni kaupunki säästi vääristä paikoista. Näin, että säästäminen tuli inhimillisesti kalliiksi. Edelleen olen samaa mieltä ja haluan politiikkaan muutosta, jossa julkisten peruspalveluiden merkittävyys tunnustetaan myös kun budjetteja laaditaan.

Liian isot ryhmäkoot päiväkodeissa ja kouluissa, hoidonsaannin ja oikeanlaisen tuen piiriin pääsyn pitkittyminen, ja vanhustenhoidon riittämättömät resurssit luovat pahoinvointia ja voimistavat eriarvoisuutta.

Yhteiskuntamme toimii pääsääntöisesti hyvin toimeentulevien, hyvissä verkostoissa kiinni olevien ja terveiden ihmisten ehdoilla. Jos omien ja läheisten asiat ovat ovat hyvin, monet yhteiskunnalliset ongelmat jäävät helposti huomaamatta. Jos olet köyhä, ilman tukiverkkoa ja sairastat, tarvittavan avun saaminen ja toimiminen yhteiskunnassa on usein vaikeaa.

Politiikassa puolustan vahvaa hyvinvointivaltiota, jossa kaikki ihmiset taustastaan katsomatta saavat samat hyvin toimivat julkiset palvelut ja kunnollisen sosiaaliturvan. Jokaisella on oikeus asuntoon, koulutukseen, hoivaan, liikkumiseen, muihin tarvittaviin palveluihin sekä työhön ja  yhteiskunnalliseen osallistumiseen.

Yhteiskunta ei ole yritys. Yhteiskuntaa ei pidä alistaa voiton tavoittelulle, koska se johtaa yhä voimakkaampaan eriarvoistumiseen, demokratian kaventumiseen ja siihen, että ihmiset voivat entistä huonommin.

Turusta haluan kaupungin, jossa kaikkien on hyvä asua ja ympäristöstä pidetään huolta. Kuntapolitiikassa on keskityttävä perusasioihin: lopettava palveluiden alibudjetointi, rakennettava lisää kohtuuhintaisia asuntoja, palkattava tarvittavat opettajat ja hoitajat sekä pidettävä huolta luonnosta ja kestävästä kaupunkiympäristöstä.

Minulla on monen vuoden kokemus eri-ikäisten lasten ja nuorten opettamisesta ja ohjaamisesta. Työurastani ison osan olen tehnyt erityisopetukseen liittyvissä tehtävissä mm. varhaiskasvatuksen erityisopettajana Itä-Turun monikulttuurisissa lähiöissä. Tämän lisäksi olen toiminut mm. hoito- ja sairaala-apulaisena, keittiötyöntekijänä, aineenopettajana sekä EAPPI-ihmisoikeustarkkailijana Israel/Palestiinassa.

Tällä hetkellä työskentelen projektikoordinaattorina varhaiskasvatuksen oppimisen tuen kehittämishankkeessa. Projektin tavoitteet ovat minulle  tärkeitä: jokainen lapsen tulee saada varhaiskasvatuksessa tarvitsemansa tuki suunnitelmallisesti ja oikea-aikaisesti. Lasten yhdenvertaisuus ei toteudu, mikäli tukea ei saa, se on heikosti järjestetty, tai sitä tarjotaan liian myöhään. 

Yhteystiedot:
facebook.com/elinamathilda
elina.sandelin@turku.fi
040 8331707

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s