Esikoululaisen ja huoltajan yhteiset vapaaliput kaupungin uimahalleihin

VALTUUSTOALOITE

Turun kaupunginvaltuusto

Esikoululaisen ja huoltajan yhteiset vapaaliput kaupungin uimahalleihin

Tuoreen valtakunnallisen uimataitotutkimuksen mukaan joka neljännen kuudesluokkalaisen uimataito on huono. Uimataito on tärkeä kansalaistaito. Uimataitoon perustuvat myös vesipelastustaidot, jotka ovat tärkeitä Turun kaltaisessa merellisessä kaupungissa.

Lasten uimataidon kehitykseen vaikuttaa koulun uimaopetuksen lisäksi uimahallin läheisyys ja käynnit uimahallissa vapaa-ajalla. Erityinen painoarvo lasten uimaaan oppimisessa on lasten vanhemmilla.

Turun kaupunki on vuodesta 2013 alkaen jakanut esikoululaisille maksuttomia uimalippuja.

Jokaiselle esikoululaiselle myönnetyn kymmenen (10) ilmaisen uimahallilipun tarkoituksena on ollut perheiden liikunnan lisääminen ja omatoimisen uinnin lisääminen.

Liput on monissa perheissä otettu ilolla vastaan. Tästä huolimatta perheiden toimeentulovaikeuksien ja aikuisten uimalippujen korkeiden hintojen vuoksi, maksuttomia lippuja jää kuitenkin käyttämättä juuri niiden perheiden osalta, jotka itseasiassa maksuttomia lippuja eniten tarvitsisi.

Aikuisen uimalipun hinta Impivaaran uimahalliin on 7,5 euroa. Esikoululaisten vapaalippua voi käyttää vain maksavan aikuisen seurassa. Lapsen uimakerta vaatii esikoululaisen vapaalippua käyttävältä perheeltä vähintään huoltajan lipun verran. Kun tähän tulevat päälle usein myös esimerkiksi joukkoliikenteen matDSCF6521kakulut sekä muiden kuin esikouluikäisten lasten uintimaksut, uintireissun kustannukset nousevat kipukynnyksen yli ja uimaretket jäävät tekemättä.

Edelliseen perustuen esitän, että jatkossa esikoululaisille annetaan
kymmenen (10) ilmaista uimahallilippua, joissa samalla lipulla pääsee esikoululaisen kanssa uimaan myös hänen huoltajansa.

Uimalipun kehittäminen siten, että se kattaa myös esikoululaisen huoltajan maksun, lisää hyväksi todettujen vapaalippujen käyttöä, edistää lasten uimataitoa aiempaa tasa-arvoisemmin ja tukee erityisesti pienituloisten perheiden lapsien mahdollisuuksia omatoimiseen liikuntaan ja uintiharrastukseen.

Turussa 30.1.2017

Elina Sandelin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s