Valtuustoaloite: Uimahalli Varissuolle

varissuo

Vuonna 2016 Varissuolla on juhlittu asuinalueen 40-vuotisjuhlavuotta. Lähes yhtä monta vuotta lähiöön on toivottu omaa uimahallia.

Aiemmin itäisessä Turussa kuntalaisia palveli Lausteen uimahalli, mutta vuonna 2014 kaupunginvaltuusto lakkautti sen. Tätä ennen itäisessä Turussa toiminut Laukkavuoren uimahalli oli lopettanut toimintansa.

Tarpeet uimahallille ja terveyttä ja hyvinvointia ylläpitäville palveluille itäisessä Turussa eivät kuitenkaan ole kadonneet. Päinvastoin turkulaisten terveys- ja hyvinvointierot osoittavat, että tarvitsemme politiikkaa, joka tasoittaa alueellisia ja väestöryhmien välisiä eroja. Tässä politiikassa kunnalliset lähipalvelut ovat avainasemassa.

Varissuon uimahalli on konkreettinen investointi, jolla kavennetaan Turun sisällä olevia hyvinvointi- ja terveyseroja ja panostetaan alueelliseen tasa-arvoon ja kuntalaisten hyvinvointiin.

Varissuon uimahalli sijoittuisi hyvien joukkoliikenneyhteyksien ja mahdollisesti tulevan raitiotielinjan läheisyyteen. Uimahalli tulisi myös niin ikääntyvän väestön, erityisryhmien kuin alueella ja sen läheisyydessä olevien koulujen ja päiväkotien tarpeisiin.

Edellä olevaan perustuen esitän, että aloite Varissuon uimahallista viedään jatkovalmisteluun tarvittaville toimialoille. Uimahalli huomioidaan itäisen Turun kaavoitussuunnitelmissa ja se otetaan huomioon vuoden 2018 talousarvion valmistelussa.
Turussa 12.12.2016
Elina Sandelin
Kaupunginvaltuutettu (vas)

 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s