Turun taudista voi päästä eroon

Kunnallisvaalit ovat poliittisten toimijoiden kannalta haasteelliset vaalit. Turun tavoin monet kunnat rypevät talousvaikeuksissa ja kuntapäättäjien mahdollisuudet vaikuttaa jaettavissa oleviin resursseihin ovat rajalliset. Kuntapäättäjät joutuvat tekemään päätöksiä niin eduskunnan kuin Euroopan tasolla tehtävistä poliittista valinnoista sekä näistä käsin määrittyvistä taloudellisista olosuhteista käsin. Usein se tarkoittaa kärvistelyä riittämättömien budjettien kanssa.

Talousvaikeuksissa rypiessä kyky tehdä pitkällä tähtäimellä rationaalisia poliittisia päätöksiä vaikeutuu, ja on entistä tärkeämpää, ettemme säästä kaikkein heikoimmassa asemassa olevilta ja resurssit kohdistetaan niitä eniten tarvitseville. Emme myöskään saa hukata resurssejamme esimerkiksi huonoon hallintoon. Hyvän esimerkin siitä mitä huono hallinto on, tarjoaa entisen apulaiskaupunginjohtajan Kaija Hartialan (kok) kirjoittama lukemisen arvoisen kirjoitus (http://www.turkulainen.fi/blogit/kaija-hartiala/118359-johtajien-ylimaaraiset-edut).

Hartiala sivaltaa kirjoituksessaan muun muassa Maija Kytän (kok) johdolla toteutettua sosiaali- ja terveystoimen uudistusta, jossa hallinnon keventämiseen sijaan yhdistettyyn sosiaali- ja terveystoimeen perustettiin lisää hallinnon virkoja. Hartiala kirjoittaa tekstissään hallinnon sisäisestä sulle-mulle-järjestelmästä ja ihmettelee miksi uskomattomalta kuulostavat tarinat eivät useammin päädy julkiseen keskusteluun. Asian ytimeen hän osuu pohtiessaan miltä tuntuu niistä vanhustenhoidon ja terveydenhoidon työntekijöistä, jotka puurtavat työtaakan alla samanaikaisesti kun johdossa tuntuu riittävän resursseja yllin kyllin.

Hartialan tekstiä lukiessa voi miettiä kuinka on mahdollista, että esimerkiksi kouluissa ja päiväkodeissa joudutaan säästämään niinkin oleellisista resursseista kuin opettajien ja hoitajien sijaisten palkkaamisesta, kun samanaikaisesti saman organisaation johdossa yhteisiä resursseja käytetään erittäin leväperäisesti ja perustelemattomasti.

Asia, joka Hartialan tekstissä kuitenkin särähtää korvaani, liittyy kirjoittajan epäilyyn siitä, ettei koko ikäänsä kunnan palveluksessa olleilla johtajilla voisi olla käsitystä tuottavasta ja eettisesti korkeatasoisesta työpaikasta. Siitä, että Turun kaupungin hallinto on tästä ideaalista kaukana, ei voida johtaa sitä, että nykyinen asiaintila olisi millään tapaa luonnollinen, ja etteikö monilla kunnan palveluksessa olevilla työntekijöillä voisi olla erittäinkin hyvä käsitys siitä mitä tarkoittaa ”tuottava” ja ”eettinen” työpaikka. Turun taudista voi päästä myös eroon, mutta sen eteen täytyy tehdä paljon töitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s