Kuka olen?

Olen 28-vuotias turkulainen ruohonjuuritason poliittinen toimija, opiskelija ja monenlaisia kasvatus- ja opetusalan töitä tehnyt pätkätyöläinen. Vasemmistoon tulin mukaan vuonna 2008, kun kyllästyin esittämään poliittisesti sitoutumatonta ja seuraamaan sivusta, kuinka jatkuva yksilöiden välinen kilpailu ja kaiken alistaminen voitontavoittelulle näivettää ja eriarvoistaa yhteiskuntaamme.

Tähän astisessa poliittisessa toiminnassa olen pitäytynyt pitkälti taustavaikuttajana; osallistunut mielenosoituksiin, järjestänyt keskustelutilaisuuksia ja opintopiirejä, sekä tukenut vaaleissa ehdokkaita, joiden poliittiset linjat ovat lähellä omiani. Syksyn kunnallisvaaleissa olen ensimmäisen kerran itse asettumassa ehdolle, koska uskon, että minulla on annettavaa myös ehdokkaana. Haluan olla mukana kasvattamassa Vasemmistoliiton äänimäärää ja turvaamassa muun muassa kunnallisia peruspalveluitamme. Lisäksi haluan aktiivisesti viedä puoluettani entistä punavihreämpään suuntaan, jossa otetaan vakavasti niin ympäristökysymykset kuin vähemmistöjen oikeudetkin.

Turku on tullut minulle tutuksi niin kotikaupunkina kuin työnantajanakin. Olen toiminut Turun kaupungin palveluksessa muun muassa kehitysvammaisen lapsen henkilökohtaisena avustajana, sairaala-apulaisena, keittiöapulaisena, lastenhoitajana, lastentarhanopettajana, sekä erityislastentarhanopettajan sijaisena. Viimeisten kahden vuoden aikana olen tehnyt runsaasti erityisluokanopettajan töitä. Kunnallisvaaliteemoikseni olen valinnut 1) Sosiaali- ja terveyspalvelut, 2) Turun kaupunki työnantajana, 3) Kasvatus- ja opetustyö, ja 4) Tila- ja asuntopolitiikan. Teemat ovat laajoja ja osin päällekkäisiä, ja niiden läpileikkaava periaate on vaatimus alueellisen ja yksilöiden välisen tasa-arvon lisäämisestä.

Sosiaali- ja opetusalan työtehtävien tekemisen lisäksi olen opiskellut Turun yliopistossa uskontotiedettä. Sivuaineina olen lukenut filosofiaa, psykologiaa sekä kasvatustiedettä. Lisäksi olen suorittanut uskontososiologian ja islam ja monikulttuurisuus -sivuainekokonaisuudet Leedsin yliopistossa Englannissa. Titteliltäni olen humanististen tieteiden kandidaatti. Kun saan pro gradu-tutkielmani valmiiksi, olen muodollisesti pätevä yläkoulun ja lukion uskonnonopettaja. Tulevaisuudessa, niin kuin tähänkin asti, haluan tehdä töitä ihmisten kanssa. Katsomusaineiden opettamisen lisäksi olen jatkossakin kiinnostunut erityistä tukea vaativien lasten ja nuorten parissa työskentelemisestä.

Politiikan lisäksi harrastan uimista, lenkkeilyä ja leuanvetoa. Viikonloppuisin viihdyn muun muassa keikoilla, Bar Kukassa ja Dynamon tanssilattialla. Mikäli törmäämme kadulla tai Turun yöelämässä, kerron mielellään itsestäni ja ajatuksistani lisää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s